Ekstra uniwersalna mieszanka bezglutenowa 500g BEZGLUTEN

Natura Med
Cena / szt.: 8,70 zł
Ilość:
Dostępny w: 1-14 dni
MA321
Producent (marka):BEZGLUTEN  

Koncentrat do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Szczególnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek.

Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.

 

Składniki:

Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

 

Sposób przygotowania:

Przepis na chleb bez glutenu:
Składniki: 500 g koncentratu mąki, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g).
Przygotowanie: Koncentrat wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temp. ok. 26°C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystygnięcia. Sugerowany rozmiar foremki to 27 cm x 12 cm.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu:

365 kcal / 1 548 kJ

Tłuszcz, w tym:

2,2 g

- kwasy nasycone

1,9 g

Węglowodany, w tym:

86 g

- cukry

5,9 g

Białko

0,6 g

Sól

0,13 g


Kraj produkcji:

Polska

2014 Kukurykuuu.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Polityki Cookies
projekt i realizacja BigCom

Ta strona korzysta z cookies OK, rozumiem Więcej informacji