Jabłko liofilzowane segmenty 30g ELENA

Cena / szt.: 10,80 zł
Ilość:
Dostępny w: 1-14 dni
LIO3
Producent (marka):Kolagenum  

Liofilizowane jabłko 30g

Jabłko to owoc powszechnie spotykany w naszym kraju, który ma wielu zwolenników i smakoszy. Liofilizowane jabłka są doskonałą alternatywą dla świeżych owoców, zawierają bowiem tyle samo wartości odżywczych, i co najważniejsze, można je wszędzie ze sobą zabrać. Stanowią oryginalną przekąskę, są chrupiące i lekkie, można je także dodawać do deserów, takich jak budyń, kisiel czy musli, a także wypieków (po uprzednim namoczeniu, wtedy uzyskują swój pierwotny kształt) oraz kompotów.

Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.

Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:

  • musli śniadaniowego;

  • galaretki, kisielu, budyniu;

  • zupy owocowej, zupy instant;

  • kompotów;

  • dań owocowych jarskich;

  • kuchni turystycznej;

  • w przetwórstwie mleczarskim do wszelkiego rodzaju deserów, deserów ryżowych, kaszek smakowych, jogurtów, serków homogenizowanych, maślanek owocowych, serków smakowych, kefirów;

  • w cukiernictwie do ciast smakowych, kremowych, pucharów lodowych, deserowych, deserów;

  • kaszek owocowych dla dzieci;

  • herbat owocowych, ziołowych i leczniczych;

  • smalcu (gruszka i jabłko);

  • produktów dietetycznych.

Składniki:

100% liofilizowane jabłko.

Sposób przechowywania:

Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza

w 100 g

w 1 porcji 30 g

% RWS* w 1 porcji

Wartość energetyczna

352 kcal / 1 487 kJ

107 kcal / 451 kJ

5 %

Tłuszcz, w tym:

2,8 g

0,8 g

1 %

- kwasy nasycone

0,3 g

<0,1 g

0 %

Węglowodany, w tym:

72 g

22 g

8 %

- cukry

22 g

6,6 g

7 %

Błonnik

14 g

4,2 g

-

Białko

2,8 g

0,8 g

2 %

Sól

0,04 g

<0,01 g

0 %

*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).

2014 Kukurykuuu.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Polityki Cookies
projekt i realizacja BigCom

Ta strona korzysta z cookies OK, rozumiem Więcej informacji