Naleśnikowo-makaronowo-pierogowa mieszanka bezglutenowa 500g BEZGLUTEN

Natura Med
Cena / szt.: 9,05 zł
Ilość:
Dostępny w: 1-14 dni
MA320
Producent (marka):BEZGLUTEN  


Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.

Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.


Składniki:

Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.


Sposób przygotowania:

Przepis na pierogi:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo–makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.
Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.


Przepis na naleśniki:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo–naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu:

342 kcal / 1 452 kJ

Tłuszcz, w tym:

0,6 g

- kwasy nasycone

0,3 g

Węglowodany, w tym:

82 g

- cukry

5,9 g

Białko

2,1 g

Sól

1,3 g


Kraj produkcji:

Polska


 

2014 Kukurykuuu.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Polityki Cookies
projekt i realizacja BigCom

Ta strona korzysta z cookies OK, rozumiem Więcej informacji