Żurawina liofilizowana 25g ANAGRAM

Cena / szt.: 12,30 zł
Ilość:
Dostępny w: 1-14 dni
SU0175
Producent (marka):

 

Kilka słów o liofilizacji

Liofilizacja (suszenie sublimacyjne), to metoda konserwowania żywności, polegająca na suszeniu owoców, po ich wcześniejszym zamrożeniu. Z zamrożonych owoców, usuwane jest od 70% do 96% wody. Metoda ta, nie tylko zabezpiecza produkty przed ich zepsuciem, ale również pozwala na zachowanie ich cennych wartości odżywczych. W czasie procesu liofilizacji, nie dochodzi bowiem do strat składników odżywczych (białka, węglowodanów czy tłuszczów), witamin czy substancji biologicznie czynnych. Dodatkowo, owoce konserwowane tą metodą, zachowują swój naturalny kolor, kształt i co najważniejsze aromat. 


 

Żurawina liofilizowana, jak świeża

Żurawina liofilizowana, to w 100% naturalna żurawina. Nie zawierają żadnych substancji słodzących czy konserwantów. Żurawina o naturalnym smaku i aromacie świeżych owoców. Żurawina, to naturalne źródło błonnika i witamin, w tym B1,B2, B6, C i E. Zawiera również szereg minerałów (m.in. sód, potas, wapń i magnez) oraz flawonoidy, pełniące rolę przeciwutleniaczy.

 

Nie tylko słodka i aromatyczna przekąska

Żurawina liofilizowana, to pyszny i aromatyczny dodatek do płatków, musli, deserów, jogurtów, galaretek owocowych czy herbaty. Żurawina liofilizowana, to również wspaniała owocowa przekąska na cały dzień. 
Nie ma nic lepszego, niż smak i aromat świeżej żurawiny późną jesienią czy zimą. Żurawina liofilizowana, to wspomnienie lata, w szare i zimne dni.

 

2014 Kukurykuuu.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Polityki Cookies
projekt i realizacja BigCom

Ta strona korzysta z cookies OK, rozumiem Więcej informacji